понедельник, 27 февраля 2017 г.

Притча про те, що робити, коли опинився на дні

Притча - проста історія з життя, яка через життєву буденність допоможе віднайти глибину. 

Якось осел фермера провалився в криницю. Поки фермер думав, що йому робити, тварина годинами видавала жалібні звуки. Нарешті фермер прийняв рішення, він зважив, що осел уже старий, та й криниця себе вичерпала. Тобто немає сенсу витрачати зусилля заради того, щоб витягати старого осла. І він попросив всіх своїх сусідів допомогти йому закопати криницю. Всі разом узялися за лопати і стали кидати землю вниз.
Осел відразу ж зрозумів, до чого йде справа і почав видавати страшний вереск. Через деякий час, на диво, він притих. Фермер вирішив перевірити й подивитися як там унизу. Він був дуже здивований від того, що він там побачив. Із кожним шматком землі, що падали на його спину, ослик робив щось неймовірне. Він струшувався й ставав поверх скинутої землі.
Поки сусіди фермера продовжували кидати землю в криницю, щораз тварина струшувалася й ставала поверх землі. Незабаром усі здивувались, тому що побачили, як ослик здійнявся наверх, перестрибнув через край криниці й помчав як очманілий!
У житті вам буде зустрічатися багато всякого бруду й щораз життя буде посилати вам все нову й нову порцію. Кожен раз, коли впаде чергова порція, струснися й піднімайся наверх, і тільки так ти зможеш вибратися з безодні.
Кожна з  проблем – це як камінь для переходу через струмок. Якщо не зупинятися й не здаватися, то можна вибратися з будь-якого найглибшої криниці.
Вище голову, бо ти можеш!

Комментариев нет:

Отправить комментарий